Konfekt med kokoskrem

I går stod kurskveld nr. 2 med Balansert Mat for tur og jeg serverte de blide kursdeltagerne konfekt inspirert av en oppskrift i boka Lettere Lavkarbo. Da ble de om mulig enda blidere, en suksess med andre ord, så jeg lovet å legge ut oppskriften her inne.

Her kommer den:

  • 200g mørk sjokolade 70%
  • 1 boks kokosmelk
  • kakaonibs (helsekost)
  • hampfrø (helsekost)
  • isbitformer eller sjokoladeformer i silikon (jeg har kjøpt mine på helsekostbutikk)

Sett kokosmelken i kjøleskapet noen timer i forkant. Hakk 150 g av sjokoladen og smelt den i vannbad. Rør sjokoladen sammen og ha 1-2 ts i hver silikonform. Sjokoladen skal dekke innsidens former kanter. Vend litt på formen så sjokoladen fester seg opp langs kantene. (Mine former var så små at jeg måtte helle ut igjen en del av sjokoladen). Sett så i kjøleskapet eller fryseren. Resten av den smeltede sjokoladen blander du med den stivnede kremen på toppen av kokosmelken (la vannet være igjen i bunnen) og smelter sammen i varmt vannbad. Rør inn så mye kakaonibs og hampfrø du vil ha i kremen. Smak deg gjerne frem. Kakaonibs kan være litt bitter på smak. Avkjøl. Ha så 1 ts kokossjokoladekrem i hver silikonform. La det være igjen litt plass på toppen. La stå i fryser til de er helt innfryst (et par timer).

Hakk resten av sjokoladen (50 g) og smelt i vannbad. Fordel den i formene slik at de nå er helt fulle. Sjokoladen vil stivne raskt og du kan forsiktig ta ut de fylte sjokoladene. La dem tine litt og server.

Dette tar litt tid, men de blir så proffe at det er verdt det. Og husk å slikke bollen da! Nam!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s